پیشینه و مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی (OI) در اثر بخشی سازمانی

ساخت وبلاگ

پیشینه و مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی (OI) در اثر بخشی سازمانیدسته: علوم انسانی 
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx 
حجم فایل: 240 کیلوبایت 
تعداد صفحات فایل: 36 

پیشینه ومبانی نظری تاثیر هوش سازمانی(OI) در اثر بخشی سازمانی

قیمت فایل فقط 27,000 تومان

خرید

پیشینه و مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی (OI) در اثر بخشی سازمانی

جزئیات:

توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

1-بخش اول : هوش سازمانی(OI) : ........................................................................7

2-1-1-مقدمه :.....................................................................................................12

2-1-2-چرا هوش سازمانی؟ : .................................................................................12

2-1-3-کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمدها :..................................................................13

2-1-4-هوش سازمانی به عنوان یك فرآیند : ................................................................14

2-1-5-فرآیند OI در سازمان‌ها و شرکت‌ها : ..............................................................15

2-1-6-كاربست هوش سازمانی در نظام آموزشی : ...................................................... 15

2-1-7-رهبری سازمانی و هوش سازمانی : ................................................................16

2-1-8-شیوه های رهبری سازمانی به طور خلاصه :...................................................  17 

2-1-9-نتیجه گیری : ............................................................................................ 24

2-2-بخش دوم : اثربخشی : .................................................................................... 26

2-2-1-مفهوم اثربخشی : ....................................................................................... 26

2-2-2-اثربخشی سازمانی :.................................................................................... 26

2-2-3-تاریخچه اثربخشی سازمانی : ........................................................................ 27

2-2-4-معیارهای اثر بخشی از نظر كمپبل :................................................................ 29 

2-2-5-عواملی كه در اثر بخشی سازمان نقش دارند :.................................................... 31

2-2-6-نگرش‌های مربوط به سنجش اثر بخشی :  ........................................................ 32

2-2-7-الگوهای ارزشهای اثر بخشی : ..................................................................... 35

2-3-بخش سوم : پیشینه تحقیق : .............................................................................. 37

2-3-1-مقدمه : ................................................................................................... 37

2-3-2-تحقیقات انجام شده در خارج کشور : ..............................................................  37

2-3-3-تحقیقات انجام شده در داخل کشور : ............................................................... 38

2-1-بخش اول

هوش سازمانی(OI)

2-1-1-مقدمه

در دنیای مدرن امروز نقش اطلاعات در تمامی زمینه ها اعم از اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و... بر هیچکس پوشیده نیست. با پیشرفتهای سریعی که در عرصه فن آوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی حاصل گشته است، آنچه بیش از پیش دارای اهمیت می گردد و به نوعی عنصر حیاتی فرآیند محسوب می شود اطلاعات است. این اهمیت تا آنجا گسترش می یابد که بسیاری از مردم ، موسسات و سازمان ها برای به دست آوردن و در اختیار داشتن اطلاعات با یکدیگر به رقابت می پردازند. در برخی موارد این رقابت تنگاتنگ ، سبب خرید و فروش اطلاعات بعضا به قیمتهای گزاف می شود. اینجاست که نقش واقعی و حیاتی اطلاعات در دنیای امروز چهره خویش را می نمایاند. بی سبب نیست که عصر امروز را عصر اطلاعات و فن آوری اطلاعات می نامند زیرا که بسیاری از مردم معتقدند که در آینده ای نه چندان دور قدرت در دست کسانی خواهد بود که به اطلاعات جامع تر ، مفیدتر و منظم تری دسترسی دارند و برخی نیز براین باورند که تمامی جنگ های آینده جنگ اطلاعات خواهد بود و قطع به یقین ادوات و لوازم مورد نیاز در جنگ اطلاعات با آنچه امروزه به عنوان سلاح جنگی وجود دارد کاملاً متفاوت خواهدبود. پس بایستی برای حضور موفق در این عرصه ابزار مورد نیاز را فراهم آورد. با توجه به گستردگی ، پراکندگی و حجم عظیم اطلاعات و از سوی دیگر ، زمان کوتاهی که فرد برای بهره برداری لازم از اطلاعات موجود در اختیار دارد نیاز به ابزار ها ، روشها و محیطهای مناسبی جهت استخراج ، پردازش و فن آوری سریع اطلاعات و در اختیار قرار دادن آنها در زمان مناسب ، احساس می شود تا به اصطلاح، از داده ها و اطلاعات خام، اطلاعات مفید و کارآمد حاصل شود . شکل زیر بیانگر فرآیند فوق می باشد(رحیمی و وظیفه،1389):

شكل2-1: رابطه داده و اطلاعات و سازمان

بی‌شك هر سازمان و شرکتی که از این قدرت اطلاعات برخوردار باشد در صنعت و حرفه خود در مقایسه با رقبای خود متمایز و ممتاز می‌شود. سازمان‌ها و شرکت‌ها، امروزه با سرعت حرکت و تغییر می‌کنند. اخذ اطلاعات صحیح در زمان صحیح اساس و پایه این سازمان‌ها است (نورس اج، 2009، 2). بر همین اساس در اکثر شرکتها و سازمانهای بزرگ و یا حتی متوسط از هوش سازمانی  به عنوان ابزاری برای بهبودی در تصمیم گیری ها و دراختیار داشتن چشم‌اندازی از آینده استفاده می‌شود. در شرایط رقابتی موجود در بخش خدمات مشتریان، شرکتها نیاز دارند که اطلاعات دقیق و به روزی از مشتریان و علاقمندیهای آنان داشته باشند تا بتوانند با آنالیز و تحلیل این داده ها با ارائه سرویس های بهتر و یا تغییر در سرویسهای موجود گوی سبقت را از رقیبان بربایند. برای رسیدن به این هدف و گرد آوری و یکپارچه سازی اطلاعات از ابزار های مختلفی استفاده می‌گردد که این ابزارها به ابزارهای بارگذاری ، تغییر شكل  و استخراج  مشهور می‌باشند(واتسون و ویكسن، 2007، 96).

        شكل 2- 2:  چارچوب هوش سازمانی

هوش سازمانی[1]، یعنی داشتن دانشی فراگیر از تمام عواملی كه بر سازمان تاثیر می‌گذارند. هوش سازمانی به سازمان كمك می‌كند تا به نقاط ضعف خود پی برده و نقاط قوت خود را مستحكم‌تر كند. در واقع سازمانهای هوشمند سازمانهایی هستند كه در آن همه مدیران و تصمیم‌گیران، دسترسی فوری به همه اطلاعات را دارند و می‌توانند از آنها استفاده كنند(راجی و همكاران، 2005، 18). تی ماتسود  یكی از نظریه‌پردازان هوش سازمانی، هوش سازمانی را تركیبی از دو عامل هوش انسانی و هوش ماشینی می‌داند. مدل هوش سازمانی ماتسودا باعث یكپارچگی پردازش دانش انسان و دانش بر پایه ماشین در توانایی حل مسئله می شود. هوش سازمانی به عنوان یك فرآیند، تجزیه و تحلیل تئوریك یك سازمان را با مجموعه ای از فرآیندهای فرعی فراهم می‌سازد و هوش سازمانی به عنوان یك محصول خط مشی تركیبی و طرح و راهنماییهایی جهت طراحی سیستم اطلاعاتی برای سازمان تهیه می‌كند. البته این دو جزء از یكدیگر منفك نبوده و به عنوان دو عامل وابسته به یكدیگر در سازمان عمل می‌كنند (آنلند،1994، 4-5)

همانگونه كه دردنیای انسانی ودرحیات پرتلاطم بشری انسانهائی موفق وكارا خواهند بود كه دارای هوشی سرشار و بهره مند ازدرجه هوشی بالا باشند. بی تردید این انسانهابا بهره گیری ازهوش خدا دادی خودخواهندتوانست برمسائل  ومشكل زندگی خود فائق آیند. قطعا دردنیای سازمانی نیز وضع به همینگونه خواهدبود ،بخصوص اینكه درعصرحاضرهرچه زمان به جلوتر می رودبا توجه به پیشرفت علوم وفنون وپیدایش نیازها وچالشهای جدید ، سازمانها نیز پیچیده تر واداره آنها نیزمشكل تر می شود. این معنا زمانی پر اهمیت خواهد شدكه بپذیریم درهرسازمان امروزی علاوه برمنبع عظیم وخلاق انسانی هوشمند ، تکنولوژی های هوشمندی نیز درفرآیند عملكردسازمانها نقش مؤثری ایفا می كنند.

هوش سازمانی ترکیبی از تمام مهارت های مورد نیاز و استفاده شده توسط سازمان می باشد. این مهارت ها هستند که به تغییرات منتهی می شوند ، در عمل و عکس العمل سریع می شوند ، انعطاف پذیر و راحت بودن را شامل می شوند ،  قادر به استفاده از تخیل می باشند. استفاده از مهارت های ذکر شده نیاز به ساختار مناسب و عملکرد سازمان ، مدیریت موثر و استفاده از منابع انسانی ، عوامل عاطفی ، تکنولوژی ، دانش و یادگیری و توانایی سازمان را در پی دارد. با این حال ، پیشرفت سریع تکنولوژی در قرن بیست و یکم در برقراری ارتباط شناختی ، نتایجی که از طریق انجام مطالعات در زمینه های علمی مانند تدریس و یادگیری به اجرا درآمده  موجب شده است تا بحث ها بالا بگیرد.

روانشناسان هوش را به عنوان توانایی عملکرد موثر در زندگی تعریف کرده اند. مردمان هوشمند کسانی هستند که به کسب دانش و مهارت ماحصل تجربه برای مدیریت کارآمد و وظایف زندگی روزمره سوق داده می شوند. یکی از جنبه های بسیار مهم هوش پذیرفتن تغییرات پویای جهانی ، تغییر محیط زیست ، مهارت ها و دانش حاصل از تجارب گذشته که غیر قابل انکار و چالش انگیز می باشد. اطلاعات موثر شامل استفاده از سیستم های موجود در یادگیری ،  گسترش ، ارتقاء دانش موجود ، تجزیه و تحلیل شرایط جدید ، توسعه شرایط جدید و راه حل هایی که برای کمک به ارتقای سطح کیفی محیط انجام می شود.


[1]OrganizationalIntelligence

قیمت فایل فقط 27,000 تومان

خرید

برچسب ها : پیشینه و مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی (OI) در اثر بخشی سازمانی , پیشینه ومبانی نظری تاثیر هوش سازمانی(OI) در اثر بخشی سازمانی مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی(OI) در اثر بخشی سازمانی پیشینه نظری تاثیر هوش سازمانی در اثر بخشی سازمانی پیشینه ومبانی نظری تاثیر هوش سازمانی در اثر بخشی سازمانی پیشینه تحقیق و مبانی نظری پیشینه تحقیق مبانی نظری مبانی نظری و پیشینه تحقیق

برچسب ها : پیشینه و مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی (OI) در اثر بخشی سازمانی , پیشینه ومبانی نظری تاثیر هوش سازمانی(OI) در اثر بخشی سازمانی , مبانی نظری تاثیر هوش سازمانی(OI) در اثر بخشی سازمانی , پیشینه نظری تاثیر هوش سازمانی در اثر بخشی سازمانی , پیشینه ومبانی نظری , تاثیر هوش سازمانی در اثر بخشی سازمانی , پیشینه تحقیق و مبانی نظری , پیشینه تحقیق , مبانی نظری , مبانی نظری و پیشینه تحقیق ,
بازدید : 1 تاریخ : یکشنبه 31 ارديبهشت 1396 زمان : 6:34 نویسنده : مرضیه رستمی نظرات ()

پاورپوینت هوش عاطفی...
ما را در سایت پاورپوینت هوش عاطفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : afiledanesh2 بازدید : 131 تاريخ : يکشنبه 31 ارديبهشت 1396 ساعت: 12:11